Podcast

Jakso 7: Minttu Heimovirta, 37, Ylläsjärvi: Lappi auttoi toipumaan burnoutista

”Mulla oli vaihtoehtona joko masennuslääkkeet ja terapia tai sitten jotain ihan muuta”, kertoo Minttu Heimovirta Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin seitsemännessä jaksossa, jossa puhutaan työuupumuksesta ja Ylellä tiedetoimittajana työskennelleen Mintun päätöksestä muuttaa Lappiin burnoutin seurauksena.

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin seitsemännessä jaksossa matkustetaan Ylläsjärvelle ja tavataan 37-vuotias toimittaja ja eräopas Minttu Heimovirta, joka muutama vuosi sitten burnoutin seurauksena päätti ottaa vuoden opintovapaan työstään ja lähteä Muonioon opiskelemaan eräoppaaksi.

Eräopasvuoden piti olla Ylellä luontotoimittajana työskennelleelle Mintulle pelkkä välivuosi, mutta lopulta se mullisti Mintun elämän niin, ettei mikään ollut sen jälkeen ennallaan. Palattuaan Helsinkiin Minttu huomasi voivansa siellä huonosti sekä henkisesti että fyysisesti.

”Pelkästään liikenteen melu sai ahdistumaan. Ja se ihmisten stressi ja kiire, joka tuntui tosi päälleliimatulta, kun oli vuoden katsonut sitä eri vinkkelistä”, Minttu kertoo podcastissa.

Minttu tapasi eräopaskoulussa nykyisen kumppaninsa, jonka kanssa hän päätti viime vuonna palata Lappiin. Pariskunta perusti oman eräopasyrityksen ja muutti asumaan Ylläsjärvelle. Päätös muuttaa Lappiin yllätti lopulta Mintun itsensäkin.

”En olisi ikinä ajatellut, että voisin asua Lapissa”, Minttu sanoo.

Kuuntele jakso Soundcloudissa, Applen podcasteissa tai Spotifyssa.

Leave a Reply