Podcast

Jakso 3: Maria Heikkilä, 45, Luosto: Paluumuuttajan ei pitänyt koskaan palata

”Helsinki oli ja on ihana paikka, mutta kyllä Luostosta on tullut satama ja ankkuripaikka”, sanoo luostolainen ravintolayrittäjä Maria Heikkilä Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin kolmannessa jaksossa, jossa puhutaan paluumuutosta.

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin kolmannessa jaksossa vieraillaan Sodankylän kaakkoiskulmassa sijaitsevassa Luoston tunturikeskuksessa ja tavataan 45-vuotias Maria Heikkilä, joka pyörittää Luostolla ravintolaa ja latukahvilaa.

Maria palasi Luoston maisemiin nelisen vuotta sitten asuttuaan parikymmentä vuotta eteläisessä Suomessa, ensin Tampereella ja sitten Helsingissä.

Marian äiti Kerttu Heikkilä on pitkän linjan luostolainen ja Marian yhtiökumppani. Sodankyläläislähtöinen Maria kertoo podcastissa, ettei hänen koskaan pitänyt palata kotiseudulleen eikä hänestä varsinkaan pitänyt koskaan tulla äitinsä jalanjäljissä ravintolatyöntekijä.

”Yritin niin ravistella sitä pois kääntämällä lehteä ja muuttamalla tuhannen kilometrin päähän, mutta mites sitten kävikään. Pakoon et pääse”, Maria sanoo.

Podcastissa Maria kertoo, millaista on elämä pienessä tunturikeskuksessa Lapissa.

Voit kuunnella jakson myös Soundcloudissa, Spotifyssa tai Applen podcasteissa.

Leave a Reply