Podcast

Jakso 12: Maria Huhmarniemi, 41, Muodoslompolo: Olen jo aavistuksen verran pohjoisruotsalainen

”Tämä talo täällä Muodoslompossa on tuonut mulle ihan uuden paikkaidentiteetin”, kertoo rovaniemeläinen kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Maria Huhmarniemi Liisa Lapin ihmemaassa -podcastissa, jossa matkataan tällä kertaa rajan yli Ruotsin puolelle.

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin syksyn kolmannessa jaksossa kohdataan rovaniemeläinen kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja yliopistonlehtori Maria Huhmarniemi, joka asuu perheineen osan ajasta Pohjois-Ruotsissa sijaitsevassa Muodoslompolon kylässä. Muodoslompoloon Maria on päätynyt miehensä kautta.

”Tämä ei ole ollut minun ratkaisu eikä valinta, vaan löysin miehen, Oliverin, ja hänellä oli jo tämä paikka kun me tavattiin”, Lapin Taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtajana toimiva 41-vuotias Maria kertoo.

Vaikka Maria kokee itsensä lappilaiseksi, hän vierastaa hieman lappilaistaiteilijan käsitettä.

”Se on käsitteenä semmoinen, että se helposti assosioi vaikkapa Lapin maisemamaalariksi. Miellän itseni vielä vahvemmin arktisen taiteen taiteilijaksi”, Maria kertoo podcastissa.

Kuuntele Liisa Lapin ihmemaassa -podcastista, millaista on arktisella alueella toimivan kuvataiteilijan ja kuvataideopettajan elämä Lapissa.

Leave a Reply